Sauna, dampbad og biosauna

saunaen billedfelt

Vores saunaer og dampbad er åbne på lige fod med resten af svømmehallen. De lukkes derfor også når der kaldes op af bassinerne.

Af hygiejniske årsager skal saunaer og dampbad benyttes uden badetøj og der skal medbringes et håndklæde eller siddeunderlag.

Det er vigtigt du sørger for at have spist og fået rigeligt at drikke inden du benytter sauna og dampbad. Det er også en rigtig god idé at have en flaske vand med derind, så du undgår at blive dehydreret. 

Her nedenunder ser du lidt informationer omkring vores to saunaer og vores dampbad.

Sauna
Den almindelige sauna, også kendt som den finske sauna, har en temperatur på 85-90o og en luftfugtighed på under 10% Det er også denne form for sauna der anvendes ved saunagus.

Biosauna
I biosaunaen ligger temperaturen på ca 60o og luftfugtigheden på 30-40% Den lavere temperatur og højere luftfugtighed gør, at varmen ikke føles så tør, men det bevirker også, at du hurtigere kommer til at svede. Nogen vil mene denne form for sauna er blidere og mere behagelig at opholde sig i end den almindelige sauna.

Dampbad
Dampbadet har en temperatur på ca. 45o og en luftfugtighed på 90-100%. Størstedelen af tiden er rummet tæt af damp, som medvirker til hele tiden at holde din hud fugtig. Det er derfor ideelt at medbringe en saltpeeling i dampbadet, så du kan skrubbe alle døde hudceller af mens huden bliver blødgjort. I vores dampbad er det ikke nødvendigt at have et siddeunderlag med, da der er monteret en lille vandslange inde i dampbadet sædet kan skylles både før og efter du har benyttet vores dampbad.

NB: Saunaer og dampbad kan i nogen tilfælde være lukket pga. arrangementer.

 

Sidst opdateret: 16.11.2019