Saunagus

gus billedfelt

Afslappende og udrensende velvære

Dette er aromaterapi i saunaen, som er er med til at give dig øget velvære, en dejlig udrensning og forbedret immunforsvar.
Begrebet stammer fra Sydtyskland af begreber aufguss, som betyder "at hælde på ovnen". Saunagus foregår i den traditionelle finske sauna, hvor temperaturen ligger på ca 90o og en luftfugtighed på 0-10.

Til saunagus blandes vand og æteriske olier i en lille spand, og hældes derefter lidt efter lidt på de varme sten på ovnen. Dette gør at der spreder dig en gennemtrængende varme og en dejlig duft i hele saunaen. Gusmesteren vil her svinge et håndklæde rundt i luften, så den herlige duft og varme kan komme godt rundt i rummet. Temperaturen i saunaen stiger ikke i løbet af en saunagus, men når væsken hældes på oven, fordamper den og øger på den måde luftfugtigheden, så det føles varmere.

Duften fra de æteriske olier vil variere fra gang til gang og derfor variere virkningen af saunagusen også, da den enkelte olie har sin egen virkning. Virkningen kan fx. kan være afslappende, beroligende, udrensende eller opkvikkende.

Ugentlige saunagus tider
Tirsdag 19.30 og 20.00
Torsdag 19.30 og 20.00
Fredag 16.00 og 16.30

Prisen for 1 gus er 10,- kr. + entrebillet.

Sidst opdateret: 18.03.2019