Retningslinjer for coronapas

Som følge af stigningen af coronasmittede og indlagte på de danske hospitaler, samt et øget pres på det danske sundhedssystem, har Covid-19 generobret den triste plads som samfundskritisk sygdom.

Dette betyder derfor af regeringen har valgt at genindføre coronapasset udvalgte steder, og svømmehaller er et af disse.

Der er kun være adgang for besøgende med et gyldigt coronapas.

Fra på søndag, d. 16/1, ændrer reglerne sig for coronapassets gyldighed. Læs mere om det her.

Vi er, i Viborg Svømmehal, fuldstændig klar til at omstille os, og tænker ikke, som det heller ikke tidligere var, at der bliver nogle udfordringer med at løfte den opgaver, hverken fra vores egen eller besøgenes side.

Langt hen af vejen er kriterierne for coronapasset det samme:

  • Aldersgrænsen for at skulle fremvise gyldigt coronapas er nu 15 år
  • Gyldigt fra 14 dage til 42 dage efter første stik og 12 måneder efter færdigvaccination
  • Negativ coronatest, hurtigtest max 48 timer gammel og pcr-test max 72 timer gammel
  • Et gyldigt coronapas kan ligeledes opnåes gennem myndighederne ved tidligere coronasmitte

I Viborg Svømmehal godtager vi fysiske papirer i form af udskrifter af coronapas, fremvisning af gyldige negative tester og forevisning af gyldigt coronapas på henholdsvis appen MinSundhed og Coronapas.

Vi vil gerne gøre opmærksom på at det er kulturministeriet der udstikker de retningslinjer vi efterfølger og at de ligeledes kan ændre sig inden for kort tid.

Du kan læse meget mere om coronapas, coronasmitte og lignende på coronasmitte.dk

Brug af mundbind eller visir

I Viborg Svømmehal skal man benytte sig af mundbind eller visir.

Dette skal man fra indgang i entréen til man påbegynder omklædning, og ligeledes efter afsluttet besøg, når man påbegynder omklædning, til man er ude af bygningen. Man skal ikke benytte mundbind eller visir når man befinder sig i svømmehallen eller motionsrummet, ligesom man heller ikke er pålagt mundbind eller visir når man går til og fra omklædning fra henholdsvis svømmehallen og motionsrummet.